marți, 3 februarie 2009

Nu există televiziune!

România e în criză economică! Da, și...? România a câștigat un proces în fața Ucrainei! Da, și...? Implică sâni? Manele? Cocalăreală? Nu cred, deci nu e de interes.

Atunci subiecte mai publice. Se bagă un card acum pe post de act de identitate și are cifra 666! Văleu. Nasol. Nu mai putem face cumpărături la piață și nici să ne extindem specia. Da cardurile astea se dau pe gratis? Că am vrea și noi două-trei pentru ăla micu că e și el la început de carieră și să înceapă bine. E un paralelism în televiziunea din România ceva de speriat.

La „cea mai serioasa televiziune de știri” (așa spun ei) este chemat Sorinel Pustiul cu tot cu piciorul paralizat. Moderatoarea este, nu atrasă, ci dea dreptul suptă de subiect. Mai are puțin și se aruncă peste masă ca să îi mângâie rana războinicului plătitor de taxe din concerte. E bibilit și aolit, jelit și înfofolit în cuvinte grele de parcă intona „Oda României” când a fost ambuscat. Dacă făcea Conservatorul și studia 15 ani pianul nu mai avea probleme de genul. E adevărat că nu mai avea parai în frunte, dar ăia 10 lei pe săptămână de la părinți erau buni să își scoată prietena în Cișmigiu la plimbare. Maneaua cere sacrificii. Trebuie să suporți atât trilurile extraordinare, șoldurile în față cât și unu-doi inamici pe care îi superi cu „jupăneala” ta.

După Pustiu apare la TV băiatul ăla tânăr de și-a tocit coatele prin școli să învețe cum să redea României o bucată dă teren sub apă. Câți au mai lăsat pe știri când a apărut? Tânărul și-a stricat, poate, tinerețea casă mai facă rost de teren unde să își ridice maneliștii castele cu turnulețe. La 500 de metri sub apă.

Și dacă vrei să afliceva din sport, află că ai parte de o mare țeapă. La sport afli că Mutu e un Briliant pentru că de alți fotbaliști români nu mai știm. Dacă nu îți place fotbalul avem și altceva. Avem Gina Pistol care e o ”super divă”. Ce o face pe ea mai super decât o divă nu știu, dar nu cred că răspunsul e Marica sau pictorialele.

Și poate vrei să vezi o emisiune ca să dormi liniștit. Deontologii îți provoacă somn cu migrene iar vedele migrene fără somn...

E trist domne, trist. Emoiștii sunt hilari față de...

0 Comments: