duminică, 15 februarie 2009

Sparge televizorul. Divinizează radioul.

Matinalule, hai să ne întoarcem cu 70-80 de ani în urmă și să renunțăm total la acest viciu neproductiv, numit TV. Dacă nu ești deja sictirit și scârbit, mai ai tot timpul din lume, dar te întrebi „am atâta timp de consumat aiurea?”. Nu există, nu se află, nu se promovează și nu se cultivă nimic la TV. Este singura modalitate, de o simplitate prostească, de a ajunge „cineva”, dar în totalitate, cineva se scaldă în nimic.

La zile bune după moartea handbalistului, televiziunile transmit ca pe un film de Oscar, moartea românului ucis cu totală lipsă de sânge. Am o curiozitate: sunt oameni care se uită la imagini de la coșciugul unui om? Se fac poze cu mortul? Lung metraje? Sunteți interesați să vedeți un microfon băgat în gura rudelor, iar reporterița falsă „zâmbește a rating”?

Sunt oameni care înca din cele mai vechi timpuri au considerat prostia o boală. Am depășit de mult nivelul de boală. Suntem nesimțiți și scabroși că așa e rasa asta situată în vârful piramidei.

Și am trecut cu un simplu click peste înmormântarea lui Cozma, ca să dau peste înmormântarea divertismentului românesc. Sf. Valentin al catolicilor este sărbătorit cu ardoare de creștinii de fațadă care se „circuiesc” la TV. Se cer în căsătorie, zâmbesc ca tutele, faultează limba română ca boii, iar în spatele ecranului, SUNT SIGUR, se găsește un telespectator care râde cu ei și se droghează cu supradoza de prostie. Am crescut și am realizat: lumea vrea. Nu ne este băgat pe gât aiurea un subiect așa penibil. Să nu uităm, tabloidele sunt cele mai vândute...

E duminică și la TV nu e de văzut decât: țurcă internă (fotbal cică), înmormântări și nașteri minune.

Generația tânără este generația TV, da? Emo sunt din generația tânără, da? Încep să cred că emoizii sunt îndreptățiți să fie triști când se uita la TV.

În emisiune continuăm și o să atingem și subiectul barbugiilor chemați la TV. Barbugii de vindeau bilete la Cinema Patria.

0 Comments: