luni, 13 aprilie 2009

Dilema zilei.

Azi nu mai avem de-a face cu o dilema a noastra in mod direct.

Pornim de la o dilema cu specific national caractersitica perioadei nesfarsite de tranzitie, cum ii zic unii „postdecembrista”. La cate luni de decembrie au trecut de atunci s-ar putea sa si uitam ca a fost odata ce-a fost..daca a fost.. Sa revenim la dilema populara nascuta din ...nus ce sa zic..lipsa de bun simt?? lipsa de cultura?? lipsa de intelegere asupra lumii si a mecanismelor care o ghdeaza?? Ultima suna prea circumvolutionist si nu vreau sa atentez la neuronul nimanui.. Si mai ales la al meu pe care il iubesc si il stimez si promit sa-l pastrez tanar vesnic..

Trecand peste avantul aberational, folosit pe post de prolog al povestii ce va sa vina.sa ne vedem de ale noastre..

Dilema nationala se prezinta asa: Casa sau masina??? Daca va intrebati de unde ne-a venit ideea?

Simplu si usor de facut demonstratia. Mergand printre blocuri..unde cunosti ca sunt, sa zicem..ap de 2 camere de 50 mp... facute pe vreamea chibritizarii, vezi automobile de 40, 50 chiar 70- 100 000 Euro...ca sa nu mai pui ca sunt si tunate..deci costul total e unul sa-l numim considerabil.

Acum, mergand pe firul istorisrii ne punem intrebarea: Ale cui sunt??

Raspunsul vine rapid. Ale locatarilor din apartamentele de 2 cam si de 50 mp de odioasa amintire.

Si acum te loveste ideea. Bietii oameni probabil ca au avut o dilema foarte mare: Imi iau casa sau masina? Nereusind in mod ciudat sa se decida au facut un compromis. S-au mutat intr-o cutie de chibrituri cate 4-5 , adik mama, tata, copil, respectiv copii si unul sau mai multi bunici.

In paralel si-au achizitionat un templu pe roti si se inchina in fiecare zi la sfantul spinner.

Si acum ne punem noi intrebarea: Oare ei stiu ceva ce noi nu stim?? Oare Dumnezeu sau orice forma de alta fiinta suprema salasluieste intre buije si piston, si prin achiztionarea unui templu cat mai mare..si mai incapator, harul divin se va pogori peste noi?

Sau existe vreun studiu care indica ca numarul mare de locatari pe metru patrat creste rata prosperitatii??

Oare unsul lui Dumnezeu este insusi pistonul?? Adevarul este ce e uns destul de bine..cine stie...viitorul ne va dezvalui....

Sau cumva este unealta lui Sarsarila si apocalipsa bate la usa cuptorului cu microunde???

0 Comments: