marți, 13 ianuarie 2009

Ce mai fu` pe 13 ianuarie:

În 1602 este publicată piesa de teatru "Neveste vesele din Windsor" de Wiliam Shakespeare. În zilele noastre, piesa a fost schimbată şi redenumită "Soacrele diperate de la televizor".

Anul 1776 este cunoscut ca anul Războiului de Independenţă al Statelor Unite. Pe 13 ianuarie, George Washington intră triumfal în New York. Este surprins de aglomeraţia din oraş şi de faptul că toată lumea era la şomping. Ca să viziteze oraşul dă o tură cu un taxiu condus de un pakistanez.

1926 este anul în care România aderă la regimul internaţional al căilor ferate. De atunci am rămas cu o infrastrucutră asemănătoare. Naţie de conservatori.

13 ianuarie era zi de sărbătoare în 1969 deoarece Beatles lansa albumul "Yellow submarin". Din păcate în acel an avea să se însoare Lennon cu Yoko...

În 1886, pe 13 ianuarie se naşte Nae Leonard, supranumit "prinţul operei româneşti". A decedat în 1928, cu mult înainte să îi cunoască pe "prinţul manelelor", "regina r&b" şi "împăratul nunţilor".

..........................................................................................................................................................................

Audiţie plăcută:

0 Comments: